Најновије

РЕЖИМ ЈЕ ПРОТИВ УСТАВА! Шта ће бити са пројектом Јадар?

Најновија пресуда суда потврдила је да актуелна власт ради противуставно, што је изазвало бурне реакције у јавности. Петковић, један од истакнутих опозиционих лидера, изјавио је да је ова пресуда јасан доказ да су поступци владајуће структуре у супротности са Уставом.

Он је нагласио да је судска одлука кључна за откривање истине и позвао све грађане да се укључе у борбу за правду и поштовање законитости. Према његовим речима, ово је прилика да се поново успостави владавина права и демократски принципи у земљи.

Овај развој догађаја могао би имати значајне импликације на политичку сцену, отварајући пут за нове дебате и потенцијалне промене у власти. Само време ће показати колико ће ова пресуда утицати на будуће кораке опозиције и реакције јавности.

„Морамо да организујемо састанак свих нас који учествујемо у овоме. Они овом одлуком нису урадили. Фактички нису вратили Пројекат Јадар овом одлуком, они још имају много корака до тога да се просторни план врати на снагу. То мора да се уради у Лозници, а ми их чекамо тамо, тамо нам је домаћи терен“, рекао је.

Кад влада једне државе намерно донесе неуставну одлуку, додаје, јасно је да је све што они раде неуставно.

Одговор Рио Тинта за Н1 Петковић оцењује као немушто.

„Они демантују стручњаке, демантују све и свашта, али не демантују лажи које се износе на наш рачун. Око тих ствари се никад нису огласили, а глуме неку сарадњу са локалном заједницом, глуме добронамерност, причају како неко износи непроверене информације и тако даље. Сад смо седели са професорима који су анализирали ту њихову студију и који тврде да је пуна мањкавости. Врло брзо, за недељу или две, изаћи ће са једном публикацијом која то потврђује“, најавио је активиста „Не дамо Јадар„.

НЕМАЧКА ЋЕ ПРАВИТИ РАКЕТЕ КОЈЕ ЋЕ МОЋИ ДА ГАЂАЈУ РУСИЈУ: Ово никако не слути на добро

Извор: Н1.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА