Најновије

РУСИ ЗАПРЕПАШЋЕНИ! Ушли у Авдејевку и затекли хорор невиђених размера

Тела цивила, укључујући и оне са траговима мучења, ексхумирана су у Авдејевки у Доњецкој Народној Републици (ДНР), изјавио је заменик председника парламента ДНР, координатор хуманитарног центра Јединствена Русија у Авдејевки, Сергеј Прокопенко.

- У Авдејевки је ексхумирано неколико десетина тела, а према нашим подацима, међу мртвима је било оних који су, по свему судећи, били мучени - рекао је Прокопенко за Тас.
Он је додао да се тренутно ради на утврђивању идентитета жртава.

Поред Авдејевке, руске снаге су откриле још неколико масовних гробница на подручјима под њиховом контролом. У октобру 2022. године, пронађена је масовна гробница у Мариупољу са преко 200 тела, многи са траговима мучења и егзекуција. Слична открића пријављена су и у Волновахи и Јасиноватој, где су тела цивила показивала знаке насилне смрти.

У овим областима, истражитељи раде на идентификацији жртава и прикупљању доказа о злочинима почињеним током сукоба. Руски званичници тврде да су ове гробнице доказ систематског насиља над цивилима, док украјинске власти негирају ове тврдње, оптужујући Русију за пропаганду.

ИРАН ОДГОВОРИО НАТО-у: Ви сте криви за кризу у Украјину

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА