Најновије

СЕНДМЕН: Савремене ноћи као уметност!

СЕНДМЕН - Свевремене ноћи у издању Чаробне књиге.

Фото: Чаробна књига

Стигло смо и до 11. дела саге о Сендмену феноменалног поете Нила Гејмана.
Ова књига је специфична јер се састоји од прича која на посебан начин дочаравају породицу Свевремених, и то почев од Смрти, Страсти, Сна, Суморности, Суманутости, Сили и Судбини, да би се књига завршила осмим поглављем које носи назив Сендменов Поноћни театар.

Посебна је ова књига јер нам Гејман својом прозом (или је то поезија) подељеном на делове даје опис Сна, његових сестара и браће.
Ова књига, као и већина претходних, се чита потпуно самостално у односу на друге делове, а последње поглавље нас враћа на почетак саге и показује заробљеног господара сневања пре његовог бекства из књиге један.

Ова књига је обогаћена цртачким мајсторима који су украсили свако поглавље својом уметношћу и то редом Ф. Крег Расел, легендарни Мило Манара, Мигеланшо Прадо, Барон Стори, Бил Синкевич, Глен Фабри, Френк Квајтли, Мет Вагнер, са колегама колористима без којих би утисак био, најблаже речено, блеђи.

Не смемо да заборавимо уводник самог Гејмана и добар одабир пратећег материјала на крају књиге, која је попут осталих у едицији квалитетно припремљена и штампана у великом формату и тврдим корицама.

Већ постаје "отрцано", али Сендмен заиста јесте уметност, он издиже стрип на виши ниво, након конзумације имате о чему да размишљате, доста да научите, а илустрацијама да се враћате.

Још једном да поменемо да имамо срећу да поетику Сендмена прати у стопу и на истом нивоу превод Горана Скробоње.

Ако сте одрасли, желите да вам стрип не представља само забавно штиво којег се лишите након конзумације, већ да уживате у њему као у слушању опере или зурењу у слике највећих сликара, препорука је да колекцију обогатите и овим делом Сендмена.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА