Најновије

УЗБУНА У ПЕНТАГОНУ! Хути потпуно срозали углед америчке војске

Хути су наставили своје нападе на осумњичене израелске и трговачке бродове повезане са САД у уторак након десетодневне паузе. Наоружани углавном старијим пројектима пројектила и јефтиним беспилотним летелицама и без поседовања морнарице плаве воде о којој би се говорило, милитанти су успели да ефикасно затворе Црвено море.

Неспособност америчке морнарице да укине самонаметнуту делимичну блокаду Црвеног и арапског мора од стране Хута или да смислено деградира ракетне и беспилотне способности милиције током шест месеци ваздушних и ракетних удара довела је до неугодних питања савезника и противника о да ли је америчка војска пуки „тигар од папира“, а не „свемоћна“, глобална и „свемоћна сила“ на коју се спрема да буде.
У сведочењу високих званичника Пентагона о стању америчке ваздушне и противракетне одбране раније ове године, председник Сенатског подкомитета за стратешке снаге Ангус Кинг пожалио се да су се САД показале не само неспособним да се бране од конкуренције попут Русије и Кине, већ и неефикасне против мањих противника, укључујући Иран и Хути, такође.

Његову забринутост одражавају медијски извештаји да су САД већ потрошиле више од милијарду долара у борби против Хута, при чему су авиони Супер Хорнет суперносача USS Ајзенхауер имали десетине хиљада сати лета, а амерички ратни бродови испалили стотине милиона долара у ракетама пресретачи за гађање једноставних пројектила милиције, беспилотних летелица и поморских дронова.

Усред успеха Хута у понижавању америчког голијата , у Вашингтону и медијима повезаним са америчком војском појавили су се панични гласови који позивају да се нешто учини како би се спречило ширење понижења јеменске милиције над америчком империјом на Блиском истоку на интернету.

- Морнарица би требало да узврати јаче онлајн дезинформацијама Хута - написао је Макс Лесер, виши аналитичар Фондације за одбрану демократије, неоконзервативног истраживачког центра ДЦ, у тексту који се појавио у Нави Тимесу у среду.

Аналитичари указују на серију постова на друштвеним мрежама од краја маја које су „присталице Хута“ поделили са дигитално измењеним сликама и видео снимцима штете наводно нанете USS Ајзенхауеру у једном од покушаја милиције да узврати на нападе САД и Велике Британије на Јемен .
Манипулисане слике су се очигледно показале довољно плодним да капетан носача, капетан Кристофер Хил, позове новинаре да прегледају пилотску палубу ратног брода како би показали да заправо није претрпео никакву штету у нападима Хути.

Лесер сугерише да Пентагон генерално није довољно оспорио или разоткрио „поплаву лажно означених слика“ коју шире „pro-Houthi рачуни“, упркос томе што је Заједнички поморски информативни центар Министарства обране устао посебно да извештава о ситуацији у регион Црвеног мора.

Аналитичар је позвао војску да укључи све "дезинформације Хути" које пронађу у своје недељне исправке, напомињући да за сада "разоткривање" лажних слика пада на усамљене "независне" ОСИНТ аналитичаре.

С обзиром на доказану евиденцију америчке војске у прикривању информација које Пентагон сматра незгодним , нема гаранције да било каква кампања коју води Министарство одбране за борбу против „дезинформација“ Хути на мрежи неће довести до стварања нових неистина које шири Министарство одбране.

УКРАЈИНЦИ РЕГРУТУЈУ И ОСУЂЕНЕ КРИМИНАЛЦЕ: Украјинци регрутују и осуђене криминалце: "Добри су, навикли су на командну структуру"

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА