Најновије

Амбасадор Русије у САД: НАТО је кренуо у припрему за рат

Сједињене Државе мобилишу максималне ресурсе да очувају своју хегемонију која је у колапсу, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону

НАТО проглашава право на употребу силе било где на планети, или под изговором интереса демократије или борбе против тероризма, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов, сумирајући Самит Алијансе, који је завршен у америчкој престоници.

"Државе 'златне милијарде' желе да држе потчињеним и исисају све из свих региона света. Зарад успостављања неоколонијалног поретка, НАТО заправо проглашава право на употребу силе било где на планети, или под изговором извоза демократије, заштите људских права или борбе против тероризма", казао је Антонов новинарима.

Како је оценио руски дипломата, вашингтонски самит је показао да су земље НАТО-а "неопозиво кренуле на пут конфронтације и у припрему за рат".

"Сједињене Државе и њихови сателити мобилишу максималне ресурсе да очувају своју хегемонију која је у колапсу", додао је амбасадор.

Према његовим речима, неке трезвене мисли изнете на самиту у корист политичког и дипломатског решења украјинског сукоба биле су "загушене" русофобичном реториком.

"'Јастребови' не желе да слушају никога осим себе, а очигледно нису ни способни", закључио је Антонов.

Након Савета НАТО-Украјина, западне земље су потврдиле да ће упутити позив Украјини да се придружи Алијанси када савезници постигну споразум и када Кијев испуни неопходне услове.

Северноатлантска алијанса је такође пристала да издвоји 40 ​​милијарди евра само за 2025. годину, а о даљим финансијским обавезама земље разговараће се на следећем самиту у Холандији у јуну 2025. године.

У заједничкој декларацији чланица Алијансе објављеном на њеном сајту, наводи се да НАТО захтева од целог света да не пружа никакву подршку Русији и осуђује сваку државу која то чини, назвавши неповратним улазак Украјине у НАТО.

РУСИ ПРИСЛУШКИВАЛИ СТРАНЕ ПЛАЋЕНИКЕ: Једна реченица на радију показала праву размеру катастрофе! (ВИДЕО)

Извор: РТ.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА