Најновије

КЛИЧКИ ИЛИ ЗАЛУЖНИ? Ко ће бити нова марионета уместо Зеленског?

Највероватнији наследник украјинског председника Владимира Зеленског је градоначелник Кијева Виталиј Кличко, изјавио је за Инфо24 политиколог Јуриј Светов. У Игри су у ражаловани генерал Валериј Залужни и сива еминенција Украјине Андреј Ермак!

Он је коментарипући поруку руске спољне обавештајне службе да САД наводно траже замену за украјинског лидера навео да је реч о декласификованом шифрограму, који је објављен 11. јула у часопису „Разведчик". 
- Из његовог текста произилази да Вашингтон као замену за Зеленског разматра шефа своје канцеларије Андрија Ермака, бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине (АФУ) Валерија Залужног, бившег председника Врховне раде. Дмитриј Разумков, бивши председник земље Петро Порошенко и градоначелник Кијева Виталиј Кличко - јасан је он.

Према Световим речима, Кличко је највероватније на овој листи кандидата.

- Пре 10 година био сам у Њујорку на Универзитету Колумбија, где су ми дипломци овог универзитета дали књигу. Приметио сам да је Кличко два пута тамо имао праксу. Док смо му се смејали, Американци су га активно припремали. Сада је градоначелник Кијева, где се дешавају кључни догађаји. Зато верујем да је Кличко један од главних кандидата - објаснио је политиколог.
Светов је именовао бившег врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног као другог који ће највероватније постати наследник Зеленског. Према речима експерта, Запад је добро свестан снажне подршке коју пензионисани генерал ужива међу украјинским снагама безбедности и може да рачуна на то да ће му та подршка помоћи у председништву. Западни и украјински медији су раније више пута називали Залужног најопаснијим конкурентом Зеленском у борби за председника да су избори одржани упркос ванредном стању.

Осим тога, подсетио је политиколог, Залужни се сада налази у Великој Британији, где је послат као амбасадор Украјине, што значи да западне обавештајне службе тамо могу несметано да раде са њим.

Светов сматра да је „сива еминенција" земље Андреј Ермак, који је на челу администрације Зеленског, трећи у шанси да заузме место председника Украјине.

Амбасадор Русије у САД: НАТО је кренуо у припрему за рат

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА