Најновије

НАСТАВЉА СЕ МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБА: Директори 14 српских школа на мети тзв. косовске полиције

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да се они терете јер наводно нису дозволили да у просторијама основних и средњих школа буде обављен референдум за смену градоначелника општина на северу КиМ, 21. априла, а који су Срби бојкотовали.

Тзв. косовска полиција наставила је саслушања директора школа са севера Косова и Метохије (КиМ) које функционишу у систему Министарства просвете Србије, а због наводног ометања или спречавања изборног процеса, пишу "Новости".

Како лист сазнаје, јуче је саслушан директор школе из Косовске Митровице, а уследиће и испитивање директора из Звечана.

Према сазнањима "Новости", позиви су стигли на адресе 14 директора српских образовних установа.

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је да се они терете јер наводно нису дозволили да у просторијама основних и средњих школа буде обављен референдум за смену градоначелника општина на северу КиМ, 21. априла, а који су Срби бојкотовали.

За то дело запрећена је казна од једне до две године затвора.

"Заступам једног од директора који су од тзв. косовске полиције добили позив за саслушање, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Митровици. И он и његове колеге тврде да нису извршили кривично дело ометања или спречавања гласања, јер се нико из општинских изборних комисија није ни појавио у школама које су раније биле бирачка места", навео је Пантовић.

Додао је да је јасно да они никоме нису забранили одржавање изборног процеса, јер се он није ни одвијао.

Власти привремених приштинских институција су 12. априла ове године у четири општине на северу Косова и Метохије, где су Срби већинско становништво, организовале референдум за смену градоначелника Албанаца изабраних на изборима у априлу 2023. године гласовима око 3 одсто албанских бирача.

Срби су бојкотовали референдум јер је Приштина, како је истакла Српска листа, за гласање предвидела немогуће процедуре и учинила све да референдум не успе.

СВИ ОСЛОБОЂЕНИ У СЛУЧАЈУ "ДРЖАВНИ УДАР" У ЦРНОЈ ГОРИ: Мандић поручио само две речи

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА