Најновије

ПРИСТАЛИЦЕ РАТА КРЕНУЛЕ У НАПАД! Орбана нису позвали на прву пленарну седницу Европског парламента

Премијер Мађарске Виктор Орбан, чија земља председава у Савету ЕУ, није позван да се традиционално обрати на првој пленарној седници Европског парламента у новом сазиву која се отвара следеће седмице, саопштила је европски посланик из фракције „Renew“ Клада де Мело.

„Као што сте приметили, Орбан није на дневном реду за следећу седмицу. Сви сте били сведоци његових поступака након што је председавање у Савету ЕУ прешло на Мађарску. Он не поштује улогу и правила како функционише ЕУ и зато није позван на ову пленарну седницу“, казала је Де Мело на прес-конференцији у Бриселу.

По правилу, лидер земље која преузима шестомесечно председавање Саветом ЕУ обраћа се посланицима како би представио програм председавања. Раније је Европска комисија саопштила да је традиционална посета европских комесара у престоницу председавајуће земље такође упитна након Орбанове посете Москви.

Након тога се огласила Влада Мађарске, која је саопштила да присталице рата у Бриселу нападају мировну мисију Мађарске и њеног премијера, али да је мир неопходан.

„Присталице рата у Бриселу иступају против мађарске мировне мисије и зато сада нападају председавање Мађарске у ЕУ и премијера Мађарске. Мир је неопходан и ми морамо деловати зарад мира“, саопштила је Влада Мађарске за Спутњик.

Орбан је раније посетио Украјину, Русију и Кину. Посета Москви и састанак са председником Русије Владимиром Путином изазвали су оштре критике на Западу.

УКРАЈИНА ПОВУКЛА ВОЈСКУ СА ДВЕ КЉУЧНЕ ТАЧКЕ НА ФРОНТУ! Уместо њих дошли затвореници

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА