Најновије

СПРЕМА СЕ УКРАЈИНСКА ВЕЛИКА ОФАНЗИВА: Да ли је то била главна тема самита?

Званичници НАТО-а не очекују да Кијев покрене нови покушај да потисне руске трупе ове године, упркос милијардама долара вредним новим оружјем које су обећале државе чланице, објавио је Њујорк Тајмс у четвртак.

Према званичницима НАТО-а, Кијев неће покренути нову офанзиву ове године упркос значајној војној помоћи коју је добио. Овај потез указује на сложеност и дугорочност планираних операција.

На самиту НАТО-а у Вашингтону, Украјини је обећана значајна помоћ у виду ракета, оклопних возила и муниције. Међутим, проћи ће месеци и године пре него што ово оружје буде испоручено, јер нека од њих тек треба да буду произведена.

Овај развој догађаја указује на дугорочну природу конфликта и изазове у логистици и испоруци војне помоћи. Одлагање офанзиве може утицати на морал украјинских снага и становништва, али и на стратешко планирање обе стране у сукобу.

Обећања НАТО-а о војној помоћи долазе као део дугорочне стратегије подршке Украјини. Иако ће проћи време пре него што оружје стигне, ова помоћ је критична за одржавање украјинских одбрамбених капацитета и дугорочног отпора.

РУСКА АРМИЈА ЖЕСТОКО КРЕНУЛА НАПРЕД! Жестоке борбе на првој линији фронта

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА