Најновије

СВИ ОСЛОБОЂЕНИ У СЛУЧАЈУ "ДРЖАВНИ УДАР" У ЦРНОЈ ГОРИ: Мандић поручио само две речи

У случају познатом као "Државни удар" оптужени су лидери некадашњег Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић, али и двојица руских држављана.

Сви оптужени у случају "Државни удар" у Црној Гори данас су ослобођени кривице одлуком Вишег суда.

Одлуку је донело трочлано судско веће предвођено судијом Зораном Радовићем.

Судија Радовић је рекао, да би се неко прогласио кривим мора постојати извесност у чињеницама, а тога нема.

"Оружје никада није ушло у Црну Гору. Опрема која је требало да послужи за насилан улазак у Скупштину није унета у Црну Гору, а тврдња да су специјалне јединице требало да пуцају у црногорску полицију није доказана", казао је Радовић.

Изрицању пресуде нису присуствовали специјални тужиоци ни оптужени, већ само браниоци.

Након ослобађајуће пресуде у случају "Државни удар" у Црној Гори огласио се један од ослобођених Андрија Мандић.

"Храброст и слобода", поручио је Мандић уз његову слику и колеге Милана Кнежевића.

Бранилац Андрије Мандића Мироје Јовановић по изрицању пресуде рекао је да су задовољни, додајући да све што је судија Сузана Мугоша изрекла у провостепеној пресуди није био правни резон, већ политички.

"Коначно више нико не верује у приче лажног сведока сарадника, нити у неписмене конструкте Велимировића", поручио је Јовановић.

Јовановић је казао да очекује жалбу Тужилаштву, те да ако они то не учине на 200 страна, одбрана ће то учинити на 400.

"Ово нека буде неки правни челенџ", рекао је Јовановић додајући да је овај "срамотни процес" започет пре седам година.

У случају познатом као "Државни удар" оптужени су лидери некадашњег Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић, њихов возач Михаило Чађеновић, као и два руска и више српских држављана.

Подсећамо, пресуда оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 2016. године, поништена је пре три године у Апелационом суду и наложен је поновљени поступак.

Иако су поступајући тужиоци у том случају, Миливоје Катнић и Саша Чађеновић ухапшени под оптужбама да су радили за криминалне кланове, тужилаштво није одустало од оптужнице.

Према оптужници, за дело тероризам у покушају оптужени су лидери бившег Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и још 11 особа, међу којима и пензионисани генерал жандармерије Србије Братислав Дикић. Они су првостепеном пресудом осуђени укупно на чак 70 година затвора због покушаја тероризма на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.

Два сведока сарадника, Паја Велимировић и Саша Синђелић, који се због убиства налази на издржавању затворске казне у Хрватској, признали су да да су читаву причу измислили под присилом Катнића и његовог сарадника Чађеновића.

Синђелић је измислио и да је радио за некакве Русе, који су му наводно платили да за свега неколико недеља ангажује људе који нису специјалци, испоставило се да у просеку имају по 60 година, а који би отишли у Црну Гору, сукобили се са полицијом, заузели зграду Скупштине Црне Горе и тако насилно сменили власт.

У једном тренутку изјавио је и да је требало да отму, па чак и да убију тадашњег премијера Мила Ђукановића који би у изборној ноћи био у Скупштини, а не у страначким просторијама што је уобичајено док се чекају изборни резултати.

Амбасадор Русије у САД: НАТО је кренуо у припрему за рат

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА