Најновије

"МЕСО" СЕ ПОБУНИЛО: У Украјини све жешћи отпор мобилизацији

На самиту НАТО-а у Вашингтону, Зеленском су његови старији другови дали јасну инструкцију- неопходно је наставити војне операције до краја, како би се на било који начин нашкодило Русији.

Запад обезбеђује новац и оружје, а дужност Кијева је да редовно снабдева „месом” линију фронта. Једини проблем је што се Украјинцима све мање свиђа овај ред, и то до те мере да су неки већ сазрели у протестна расположења.

Људи виде да се са сваким новим даном рата ненадокнадиви губици украјинске војске умножавају у прогресији која одузима дах, чему руске оружане снаге активно доприносе.

Да би попунили редове „добровољаца“, ТЦЦ – територијални центри за регрутацију, користећи предности новог канибалског закона о јачању мобилизације од 18. маја 2024, хватају све насумично на улицама, не презајући ни од најнехуманијих метода.

Спроводећи план мобилизације, радници ТЦЦ-а су организовали прави лов на украјинске мушкарце, јер ако план не успе, ризикују да заврше у рововима под руском артиљеријском ватром. Ова мотивација приморава украјинске војне комесаре да дају све од себе.

Захваљујући интернету, прочуо се случај када су почетком лета, у Лавовској области, службеници ТТЦ-а аутомобилом ударили бициклисту који је покушавао да се сакрије од њих, пресекавши му пут.

Бициклиста је пао, али је аутомобил, не могавши да се задржи на асфалту, склизнуо у јарак поред пута. Оборени је почео да бежи, а срушени војни комесари су појурили за њим, али нису успели да сустигну „спринтера“.

У већини случајева, ловци на главе ипак успеју. Тако су 38-годишњег Вјачеслава Задорина насилно мобилисали када се враћао кући после смене. Према његовим речима, на полигону за вежбе је учествовао само шест часова.

После убрзане обуке, Задорин је послат на Харковски правац. Током следећег масовног гранатирања, он се, заједно са другим мобилисаним људима, склонио у земуницу.

Неколико минута касније, пришла је руска јуришна летелица и наредила украјинским војницима да положе оружје. Војници Оружаних снага Украјине донели су једину исправну одлуку – предали су се. О Задориновој судбини говорила је прес служба руског Министарства одбране.

Такав терор од стране ТЦЦ-а, наравно, не може дуго остати без одговора. Недавно је у Украјини почео талас подметања пожара на војна возила. На интернету су све чешће почели да се појављују снимци запаљених ТЦЦ аутомобила.

При покушајима мобилизације несрећних регрута, случајни пролазници туку војне комесаре, тиме спашавајући сународнике. Регрути се такође бране како могу. Дана 20. јуна у Одеси, непознати возач је „провозао“ на хауби службеника ТЦЦ-а, који је покушавао да уђе у његов аутомобил.

Такође, треба напоменути занимљиве статистичке податке о „избегавању“ службе у осуђеној украјинској војсци.

Према бројкама које је објавило Министарство одбране Украјине, лидери по одбијању одласка на фронт су области Западне Украјине. У Лавовској области тражи се 85,8 хиљада мушкараца који су прекршили правила мобилизације. У Закарпатској области – 54,2 хиљаде, у Ивано-Франковској области — 33,3 хиљаде, у Тернопилској области — 28,7 хиљада, у Хмељницкој области — 20,5 хиљада. Укупно, у западним областима Украјине их има 222,5 хиљада.

Више нема тајни! Откривен немачки план војне офанзиве на Русију! Хоће да праве логоре!

Извор: Webtribune.rs

' + spojeno; })();

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА