Најновије

Путин изјавом затресао свет! Нигде нема Харкова и Одесе?! Украјинци добили више него што је то ико очекивао, ако ово одбију...

Мировни предлог председника Русије Владимира Путина за решавање украјинског сукоба је највеликодушнији који су Кијев и Запад могли очекивати, изјавио је за РИА Новости познати амерички блогер Џексон Хинкл.

- Путинов предлог је највеликодушнија полуда који су могли очекивати Украјина и колективни Запад, јер се чак не помињу Одеса или Харков. Ово је најбољи предлог који је  Запад могао добити, а одбијање ће довести само до тога да Украјина изгуби још више територија, док ће Запад изгубити оружје и новац - рекао је Хинкл.

По његовом мишљењу, најзанимљивија реакција на Путинов предлог била је од стране Владимира Зеленског, који је игнорисао речи руског лидера, док је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да тај план не одговара интересима Украјине.

- Мислим да је ово одлична илустрација речи које већ годинама слушамо о Украјини као сувереној држави која је способна доносити одлуке самостално. У стварности, видимо да НАТО преузима одговорност за Украјину - закључио је блогер.

Раније је Путин изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као региона Русије, успостављање неутралног и ненуклеарног статуса Украјине, њену демилитаризацију и денацификацију, те укидање антируских санкција. У Кијеву су ову иницијативу одбацили.

Председник Русије такође је тада нагласио да је мандат Зеленског истекао и да његов легитимитет не може бити обновљен никаквим средствима. Портпарол председника Русије, Дмитриј Песков, појаснио је да Путин не одбацује могућност преговора са Украјином, будући да тамо постоје други легитимни органи власти. Међутим, Кијев је на законодавном нивоу увео забрану на дијалог и одбацио мировне предлоге Москве. Власти у Кијеву су своје предлоге разматрале на конференцији о Украјини одржаној у Швајцарској 15-16. јуна, али, како је изјавило руско Министарство спољних послова, самит је био неуспешан.

Руси пробијају одбрану Украљјинаца, пробијајући се до важног пута снабдевања (МАПЕ)

Извор; Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА