Најновије

Станковић (Бирамо Ниш): Могући нови избори у граду у којем СНС броји „последње дане власти“

Кандидат коалиције „Бирамо Ниш“ за градоначелника Ђорђе Станковић изјавио је данас да постоји могућност да власт понови изборе у Нишу одржане 2. јуна, али и да Српска напредна странка (СНС) „броји последње дане власти“ у том граду.

„Постоји та могућност, јер неће моћи да саберу своје квазиратнике, неће моћи ни да се договоре међусобно, али их плаши што на тим новим изборима неће проћи боље, већ још горе“, рекао је у интервјуу за лист „Нова“ Станковић, који је и потпредседник Народног покрета Србије (НПС).

Он је навео да је коалиција СНС-а била сачињена од 11 странака међу којима је и Социјалистичка партија Србије (СПС), и да у целом том пакету немају већину.Како је казао, СНС у Нишу нема легитимитет, „има све гори рејтинг“ који је на 25 одсто тренутно, и то све са именом председника Србије Александра Вучића.

Говорећи о декларацији НПС о забрани копања литијума и бора, рекао је да је она политички став, односно порука грађанима на којој су страни и шта све нуде.

„Мирослав Алексић (председник НПС) је приликом представљања те декларације понудио и јасну економску алтернативу литијуму, јер је тренутно порука ове власти да је литијум економска шанса Србије, а то није истина“, рекао је Станковић.

Истина је, додао је он, да само извоз малине из Србије је „скоро дупло већи него што би била годишња зарада од рудне ренте и свих осталих давања које може да произведе рудник у долини Јадра и то у идеалним условима када не буде инвестиција компаније Рио Тинто“.

Руси пробијају одбрану Украљјинаца, пробијајући се до важног пута снабдевања (МАПЕ)

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА