Најновије

Више нема тајни! Откривен немачки план војне офанзиве на Русију! Хоће да праве логоре!

Немачко министарство одбране израдило је планове за ванредне ситуације за потенцијални војни сукоб са Русијом, објавили су Дер Спиегел и Билд.

Документ наводно предвиђа да Немачка има кључну улогу као транзитна држава за трупе НАТО-а, при чему се очекује да ће њено становништво и цивилне службе помоћи страном војном особљу.

У свом извештају од петка, Дер Шпигел је навео да би према класификованом „Оперативном плану Немачке“ (ОПЛАН ДЕУ), земља требало да буде у стању да организује пребацивање 800.000 војника НАТО-а и приближно 200.000 возила, укључујући тенкове и другу опрему, из лука у Холандију и Белгију на исток, у року од три до шест месеци.

У ту сврху би се наводно користило неколико кључних аутопутева, што значи да би били затворени за цивилни саобраћај.

Од локалних заједница би се очекивало да војно особље у пролазу снабдевају храном, смештајем, одмориштима и горивом, тврде оба медија.

Дер Шпигел је цитирао Ралфа Тислера, председника Савезне канцеларије за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама, који је предвидео да би „непријатељски актери могли да предузму мере да ометају или успоре кретање НАТО трупа“, било да се ради о саботажи или ракетном удару.

Немачка полиција и хитне службе би наводно морале да дају приоритет заштити ових кључних путева и елиминисању последица било каквог напада на њих.

Како наводи Билд, позивајући се на портпарола Министарства одбране, осим улоге логистичког чворишта НАТО-а, Немачка би такође морала да успостави велики логор за ратне заробљенике на свом тлу уколико дође до војне конфронтације са Русијом.

Два медија су цитирала генералног инспектора Бундесвера Карстена Бреуера који је оценио да Берлин има рок до 2029. да се припреми за потенцијални војни сукоб са Москвом, јер би Русија до тада наводно могла да нападне НАТО.

Локалне заједнице већ припремају и одржавају вежбе за овај најгори сценарио.

Како наводи Дер Шпигел, позивајући се на градоначелника неименованог града, мештани нису показали никакав ентузијазам у погледу напора.

Док је више земаља чланица НАТО-а тврдило последњих месеци да Русија крије планове за напад на војни блок који предводе САД, руски председник Владимир Путин је прошлог месеца одбацио такве оптужбе као „глупости” и „безумности”.

Он је сугерисао да су они који гурају такве наративе „потпуно полудeли”.

Пољска се спрема за рат

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА