Најновије

Високи војни званичник са тзв. Косова обавести Ђукановића дa криминална група из једне суседне земље на њега спрема атентат

Бивши председник Црне Горе Мило Ђукановић обавестио је црногорске надлежне органе да је добио информацију да се на њега припрема атентат, саопштено је "Вијестима", из његове канцеларије.

Из Управе полиције су у петак касно увече „Вијестима“ казали да не располажу подацима који би указивали на планиране активности које би биле усмерене на угрожавање безбедности бившег председника Мила Ђукановића.

Из Агенције за националну безбедност нису одговорили на питања „Вијести“ о томе.

„Ранији председник је добио наведену информацију од одређених међународних званичника из обавештајне заједнице и са том информацијом упознао је државне органе“, одговорено је из Ђукановићеве канцеларије на питање да ли је га је било ко из безбедносног сектора обавестио да му је угрожена безбедност, односно, да се на њега припрема атентат.

Није одговорено ко је и када Ђукановићу пренео ту информацију.

Извор близак Ђукановићу рекао је да га је високи страни војни званичник са тзв. Косова обавестио да организована криминална група из једне суседне земље наводно планира да изврши атентат, у спрези са безбедносним службама једне друге суседне земље.

„Сходно члану 18 Закона о председнику Црне Горе, по престанку функције Председник има право на стално лично обезбеђење у складу са безбедносном проценом коју утврђује надлежни орган, у складу са законом. У складу са позитивним прописима Агенција за националну безбедност је надлежна за сачињавање извештаја о безбедносној процени о угрожености“, саопштено је из Управе полиције.

Одговарајући на питање да ли је Ђукановићу појачано обезбеђење, из његове канцеларије су саопштили да је смањено.

„Промене у обезбеђењу у том периоду су се догодиле утолико што је укинуто обезбеђење на месту становања бившег председника у дневној смени“, наводе из Ђукановићеве канцеларије.

Истакли су и да црногорске службе безбедности нису позивале на разговор Ђукановића, нити координатора његовог обезбеђења, како би им указали на потенцијалну опасност.

„Није било никакве иницијативе за разговор од стране представника служби безбедности“, речено је Ђукановићеве канцеларије.

Више нема тајни! Откривен немачки план војне офанзиве на Русију! Хоће да праве логоре!

Извор: Вјести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА