Најновије

Вучић: Јасно одакле ветрови дувају, али мора се избећи сукоб

Не можемо ни да замислимо каква би била хајка да је неко из Србије за неког од представника друге државе рекао 'молим Бога да их казне', рекао је председник Србије Александар Вучић коментаришући текст Мунире Субашић из Мајки Сребренице за лист "Данас", под насловом "Нека су Вучићева деца жива и сретна, а он нека очекује од Алаха казну".

"Мирно сам реаговао не оптужујући никог и рекао да нико од нас на кугли земаљској, ни ја ни Мунира, нико не може да доноси одлуке, само Бог", додао је председник Србије који је изјаву за новинаре дао након званичних састанака које је имао у Египту.

Говорећи о реакцији медија у региону на његово јучерашње обраћање нацији, у којима, како каже, нису тачно пренели његове речи, те извукли из контекста како је директно прозвао БиХ. Каже да су измишљали његове речи и да није рекао БиХ већ да више земаља заједно покушава да искористи ситуацију у Украјини не би ли увукли НАТО против Србије и не би ли кажњавали Србију.

"У загребачким медијима је то 'непрепричљива конференција', али опет нису пустили шта сам рекао. Подгорички медији ништа... Али кад се појави њихово саопштење онда га пустите у целини. Па онда објавите и изјаву госпође Субашић да видите како је племенита", казао је он.

На изјаве да његовог сина Данила "треба туширати уранијумом" каже да су се многе организације и удружења огласиле и стале у одбрану оних који срамно нападају Вучића и његову породицу, што му никако није јасно.

Српски председник је додао да Србија мора да буде веома опрезна и да мора да избегне сукобе јер мир, како је рекао, ради у корист свих, али највише у корист Србије и њених грађана. Он је то изјавио коментаришући говор председавајућег Председништва БиХ Дениса Бећировића на комеморацији у Сребреници. 

Вучић је то рекао да га је његов говор изненадио, али да је сасвим јасно одакле ветрови дувају.

"Да десет пута говорите о великосрпској државној политици, великосрпским протагонистима. Причате глупости о Српској академији наука и уметности, појма немајући шта је писало у Меморандуму", рекао је Вучић.

Додао је и да када се читају изјаве министра одбране БиХ Зукана Хелеза види се да су у питању изјаве особе која, како је рекао, "живи у коментарима својих обожавалаца и која појма нема са реалношћу".

"Са неким ко мисли да је пензија у Србији 190 евра, ко мисли да је плата у Србији 400 евра. Зато што читају те коментаре на својим порталима. Они не знају колико смо аутопутева урадили, зато што им је најлакше да себе лажу. Мисле да сам држао снајпер, а ја га у животу нисам узео. Док опет нека нова лаж не заживи у наредних 10-12 година", рекао је Вучић.

Председник каже да је у Првом светском рату Србија нападнута и да је изгубила велики број популације и да је све то последица рата. 

"Нисам сагласан са онима који осуђују краља Александра", казао је он и додао да поједини народи добијају своју аутономију и да се из тога рађа идеја о "великој Хрватској".

Више нема тајни! Откривен немачки план војне офанзиве на Русију! Хоће да праве логоре!

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА