Најновије

Драган Ђилас: Литијум није српска нафта и не може да буде, не причајте бајке

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да литијум није српска нафта, нити то може бити.

Он је у емисији „Без цензуре“ на зрењанинској КТВ, објаснио да му није јасно „какав мозак може да изговори тако нешто“, саопштила је данас ССП.

„Земље које имају нафту, ваде је углавном у пустињама или као Норвежани у мору, десетинама километара од обале. И државе су углавном и власници тог богатства, а не неки Рио Тинто. А нафтне компаније које се баве извлачењем нафте плаћају огроман порез. Рецимо у Норвешкој, нафтна компанија плаћа 72 одсто порез. А код нас пет одсто. Зато, немојте да причате бајке“, поручио је Ђилас.

Додао је да миниситар финансија Синиша Мали убеђује грађане да ће због литијума српски БДП порасти 16 одсто.

„Тако су исто рекли да ће 200.000 људи да ради у Београду на води па никад није радило више од 3.000, као и да ће захваљући том пројекту БДП Србије да порасте 3-4 одсто, а није порастао ништа” рекао је Ђилас.

Председник ССП је истакао и да власт само производи проблеме, не решава их, да се из тих нових проблема долази у ситуацију да је политичка криза, као и економска, све дубља, а то ће на крају довести до избора и пре рока.

„Када будемо дошли до тих избора онда ћемо говорити о томе како ћемо на њих изаћи и под којим условима. И даље мислим да је опозиција кад је јединствена много јача него када појединачно наступа. У овом тренутку је сарадња опозиције могућа у борби за изборне услове, с тим што би колеге заиста могле да размисле о томе да не иду више на састанке радне групе Ане Брнабић“, закључио је Ђилас.

Руско Министарство одбране потврдило ослобођење још једног насеља у ДНР

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА