Најновије

МЕКГРЕГОР: Ако у источној Европи постоји фашиста, онда се зове - Зеленски

Амерички пуковник Даглас Мекгрегор, који је био и саветник шефа Пентагона, оценио је да је украјински председник Владимир Зеленски можда једини фашиста у источној Европи.

Учинио је то у овом контексту:

„У Европи људи више не желе да њихове земље учествују украјинском сукобу. Штавише, долазе до сазнања да су приче о борби за демократију потпуна глупост, а да је Зеленски, којег САД штите, једини фашиста у источној Европи који подрива демократију коју Вашингтон у његовој земљи наводно штити“.

У наставку је открио: „Радио сам у НАТО на прилично високом нивоу. Имао сам срећу да радим са неким заиста дивним људима који су по чину једнаки генералима у британској и немачкој армији. И даље одржавам прилично близак контакт са њима и могу рећи да иза кулиса људи тамо изражавају крајње незадовољство. Не свиђа им се све ово.

- Истраживања јавног мњења у Европи показују да се људи оштро противе конфронтацији са Русијом. Чак је и немачки канцелар Олаф Шолц, који је још слуга Вашингтона, изјавио да ни под којим условима ниједан немачки војник или особа у немачкој униформи неће отићи у Украјину. Чак се и у Пољској, где су у почетку били одушевљени овим лудим крсташким ратом против Русије, сада повлаче и говоре: „Не, ми још увек не желимо да се претворимо у рушевине које се диме попут Украјине. Мислим да у овоме и јесте поента. Погледајте шта се десило у Украјини и помножите то сто - добићете оно што се источној Европи може догодити у веома кратком року. А питање је: зашто? Шта покушавамо да постигнемо?

- Сва ова прича о борби између демократије и фашизма или комунизма потпуна је бесмислица. Ако сада у источној Европи постоји фашиста или комуниста, он се зове Зеленски. А ми то знамо јер видимо шта ради његова тајна полиција, знамо шта намерава његова држава, знамо шта је урадио црквама... Упркос свему томе, ми се препуштамо распрострањеном организованом криминалу у Украјини, што је једноставно срамотно. Трговина људима, нестанак десетина хиљада деце и жена у криминалном подземљу где их експлоатишу и на крају убијају, то је оно што ми подржавамо. Људи то виде и знају. То више не сме да траје!“

ДОДИК: Надамо се доброј сарадњи са новим амбасадором САД, са Марфијем је то било немогуће

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА