Најновије

САД одбиле предлог Москве да се отклоне узроци кризе у Украјини: "Русији нико не прети"

"Не постоји никаква војна претња и нико није претио Русији да ће јој одузети територију, њене земље", рекао је портпарол Стејт департмента.

Портпарол Стејт департмента Метју Милер одбацио је предлог министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова да се отклоне узроци кризе у Украјини, тврдећи да Русији наводно "нико не прети".

"Проблем са формулацијом министра спољних послова Лаврова је у томе што нико у Европи не прети Русији", рекао је Милер, коментаришући обраћање шефа руске дипломатије у УН.

По речима америчког дипломате, то што Русија схвата као претњу у ствари је "демократија која функционише на њеним границама".

"Не постоји никаква војна претња и нико није претио Русији да ће јој одузети територију, њене земље. Стога одбацујемо такво виђење ситуације и наставићемо да сарађујемо са нашим украјинским партнерима како бисмо осигурали да на крају дипломатија оконча овај сукоб постизањем не само мира, већ праведног и трајног мира", рекао је Милер.

Како је Сергеј Лавров раније изјавио на седници Савета безбедности УН, Москва предлаже да се отклоне основни узроци украјинске кризе, а решавање актуелног сукоба требало би да обухвати и елиминисање претњи по Русију које долазе из западних земаља. Он је подсетио да је услове за успостављање одрживог мира у Украјини поставио Владимир Путин .

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА! Зеленски донео радикалну одлуку

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА