Најновије

КРАСО ПРОГОВОРИО О ШИКАНИРАЊУ ОД СТРАНЕ БАХАРА: Тражио је од мене да играм одбрану, а био сам најбољи стрелац тада

Сјајно је почео прошлу сезону и био први стрелац Црвене звезде у једном тренутку. Међутим, убрзо је означен као један од криваца за слабе игре екипе у првом делу сезоне и прикован је за клупу. Није Жан Филип Красо оставио траг у Љутице Богдана какав је желео. Можда није имао ни прилике.

Овог лета се вратио у Француску и потписао за друголигаша Париз. О томе, али и о боравку у Звезди, говорио је за француске медије.

– Не сматрам да сам направио корак уназад повратком у другу лигу Француске. Напротив, амбијент који познајем сигурно ће ми помоћи да поново осетим задовољство играња. Желео сам да поново постанем важан за свој тим– рекао је Красо.

ДА САМ ХТЕО ДА БУДЕМ РЕЗЕРВА…

Важна му је, како каже, улога у тиму.

– Дао сам приоритет улози. Не могу у фудбалу да се предвиде ствари, али потпуно је другачије доћи у клуб као стартер и бранити своје место. Много је то лакше него стићи као алтернатива и борити се. Овде сам добио гаранције да ћу играти, што не би био случај у Лиги 1. Да сам хтео да будем замена остао бих у Црвеној звезди.

Играње у Лиги шампиона оцењује као огромно искуство.

– Три године пре тога био сам у трећој лиги. Они су дошли код мене и замолили ме да играм у клубу из Лиге шампиона. То је сан сваког фудбалера. На крају сам играо против Манчестер Ситија. Морао сам то да осетим, да видим својим очима. Уписао сам асистенцију против Јанг Бојса. Било је то моје прво искуство у иностранству. Нема потребе да жалим.

МИСЛИО САМ ДА ТРЕНЕР ХОЋЕ ДА МЕ ОДМОРИ

Открива да је било несугласица са Бараком Бахаром.

– У октобру сам био први стрелац тима. Постигао сам седам голова, имао три асистенције. Када је тренер почео да ме ставља на клупу, веровао сам да жели да ме одмори за Лигу шампиона. Међутим, и тамо ме је стављао на клупу. Отишао сам код њега да конструктивно причамо. Питао сам га шта треба да поправим, шта су ми недостаци. Причао ми је о одбрани. И то у периоду када сам постизао голове. Нисам га разумео. На крају је та расправа само погоршала ствари.

Играчки није успео да се опорави до краја сезоне.

– Дошао је нови тренер, радили су по новом систему, док сам ја био на Афричком купу нација. Када сам се вратио, било ми је још теже да се усталим у тим. Морао сам да то да прихватим– рекао је Жан Филип Красо.

На крају је Црвена звезда и зарадила на репрезентативцу Обале Слоноваче. Доведен је прошле године из Сент Етјена као слободан играч. Паризу је продат за 1.500.000 евра.

АКТИВИРАНА ДЕТОНАЦИЈА НА МАРАКАНИ! У Црвену звезду стиже миљеник Делија

Извор: Максбетспорт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА