Најновије

ПАЛО КЉУЧНО МЕСТО НА ДЊЕПРУ! Украјинцима је то био мостобран за удар у дубину руске територије!

Украјински маринци су се евакуисали из кључног села Кринки на левој обали реке Дњепар које им је служило као мостобран на тој територији.

Кијев пост наводи да је то тактички пораз кампање коју су трупе под командом Кијева повеле прошле јесени ради ослобађања подручја и формирања утврда у стратешки критично важном јужном сектору.
Украјинске амфибијске јединице су село Кринки, које се налази с друге стране реке у односу на град Херсон, заузеле у октобру прошле године у драматичној операцији преласка преко Дњепра.

Војна информациона платформа Дип стејт је објавила да је сада руинирано рибарско село, које је служило и за летњи одмор пре рата, евакуисано прошле недеље.

Други украјински медији су пренели да су украјинске трупе користиле мале чамце за прелазак на десну обалу реке и долазак до пријатељских позиција у близини Херсона.
Нема навода да је било већег руског ометања евакуације.

Кијев пост наводи да је село Кринки и околно мочварно подручје месецима приказивано у украјинским медијима као поприште тешких, али успешних одбрамбених битака које су уз помоћ дронова елитне снаге маринаца водиле против бројнијих руских снаге које су располагале много већом ватреном моћи.

Наводи се да у јучерашњим званичним саопштењима украјинске војске нема директног помињања повлачења из места Кринки, али да су државне Суспилне новини потврдиле да је село напуштено „пре неколико недеља".

ЛАВРОВ ШАЉЕ ПОРУКУ БЕОГРАДУ? Америка зна – ако Русија победи и Балкан ће бити слободан

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА