Најновије

Пољски медији: Модернизовани руски „мигови“ биће главна претња за Ф-16 у Украјини

Модернизовани руски ловци МиГ-31БМ Ваздушно-космичких снага Русије биће једна од главних претњи по западне авионе Ф-16 у Украјини, пише пољски лист „Компутер швијат“, позивајући се на експерте.

Модернизовани руски „мигови“ биће у предности захваљујући ракетама Р-37 које имају већи домет него било која муниција којом могу бити опремљени ловци Ф-16, изјавио је бивши индијски пилот Анил Чопра.

МиГ-31БМ је модификација ловца пресретача МиГ-31. Авион је опремљен новим системом контроле наоружања и радарским станицама које му омогућавају да открива циљеве на удаљености до 320 километара и да их гађа на удаљености до 280 километара. Авион је способан да прати до десет мета и да истовремено гађа шест ваздушних циљева. Модернизација МиГ-31 до МиГ-31БМ почела је 2008. године. До краја 2023. године било је у плану да се модернизује 114 летелица.

Раније је саопштено да ће руски војници, који први оборе америчке ловце Ф-15 и Ф-16 у зони специјалне војне операције, добити 15 милиона рубаља (око 170.000 долара).

Прошле седмице је амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да ће ловци Ф-16 стићи у Украјину овог лета. Руски председник Владимир Путин је још у марту рекао да испорука авиона Ф-16 Украјини неће променити ситуацију на бојном пољу. Ови ловци ће такође бити легална мета за Руску Федерацију и уколико буду летели са аеродрома трећих земаља.

МОСКВА АЛАРМИРА ЦЕО СВЕТ! Због неуспеха на бојном пољу, Кијев може употребити хемијско оружје

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА