Најновије

ПУТИНОВА ПОРУКА: Овако нешто нико није очекивао, дигитално?

У Русији је неопходно започети широку употребу дигиталне рубље у различитим областима, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку о економским питањима.

„Сада треба да предузмемо следећи корак: да се пређе на ширу, пуну примену дигиталне рубље у привреди, у економској делатности и у области финансија", рекао је он.

Председник је истакао да су дигиталне валуте динамична и перспективна област која постаје све траженија у свету. Према његовим речима, важно је да се не пропусти тренутак, да се правовремено направи правни оквир и регулатива за промет таквом имовином.

Путин је додао да је Русија већ озбиљно напредовала у овој области. Конкретно, платформа дигиталне рубље је демонстрирала своје перформансе и функционалност у оквиру пилот пројекта.

„У пројекту учествује 12 банака, 600 физичких лица и 22 трговинско-услужна предузећа из 11 градова. Од 1. јула у овом систему је већ извршено више од 27 хиљада трансфера и преко седам хиљада плаћања за робу и услуге", приметио је председник.

Банка Русије почела је да ради на стварању дигиталне рубље 2021. године. Прошле године почео је експеримент са употребом ове валуте у реалности.

Закувава се: Спрема се одмазда због покушаја убиства Трампа!

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА