Најновије

РУСИ ЗБРИСАЛИ СВЕ КЉУЧНЕ МЕТЕ! Почиње масовни егзодус из Украјине

Због проблема са снабдевањем енергијом, до јесени или зиме у Украјини могу остати само пензионери, изјавила је посланица Врховне раде Нина Јужанина у програму "YоуТубе" канала Новости ливе.

На овај начин, посланица је коментарисала позив председника Одбора за финансијска питања Раде, Данила Гетманчева, да Украјинци "не праве трагедију" од абнормалних врућина и нестанака струје, већ да користе кофе са водом уместо клима уређаја.

- До јесени, до зиме ће сви отићи, остаће у земљи само пензионери, који преживе све ово, јер људи, породице са децом, које су се вратиле у земљу или нису ни одлазиле, неће моћи да се изборе са свим проблемима које сада имамо - навела је Јужанина.

Према њеним речима, у влади земље не постоји разуман приступ решавању проблема у енергетици.

Раније је Гетманчев изјавио на свом Телеграм каналу да су се људи у прошлости носили са врућином користећи "кофе и бунаре", који "не само да помажу да се превазиђе било која врућина, већ и да се то учини са уживањем". Касније је обрисао свој пост након оштрих критика у коментарима.

У Украјини, због дефицита у енергетском систему, више од месец дана свакодневно се примењују распореди искључења струје у свим регионима, након велике кампање бомбардовања од стране руских снага током пролећних месеци, када је на мети пројектила била енергетска инфраструкрура.

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА! Зеленски донео радикалну одлуку

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА