Најновије

Руска компанија даје велику награду за први оборени Ф-16

Руска компанија Форес намерава да исплати награду од 15 милиона рубаља борцима који униште први борбени авион Ф-16 у зони специјалне операције, саопштио је Иља Потанин, заменик директора компаније.

Руска компанија Форес намерава да исплати награду од 15 милиона рубаља руским борцима који униште први амерички борбени авион Ф-16 у зони специјалне операције, саопштио је Иља Потанин, заменик извршног директора те компаније.

"Биће и награде за уништење борбених авиона Ф-15 и Ф-16. За уништење првог авиона награда ће бити 15 милиона рубаља (нешто више од 155 хиљада евра)”, рекао је он приликом обраћања војницима борбене групе Центар поводом исплате средстава за уништавање западних тенкова на ратишту у Украјини, преноси агенција ТАС.

Раније је и генерални директор компаније Сергеј Шмотјев на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу потврдио за руску агенцију да ће бити додељена награда од 15 милиона рубаља за први оборени ловачки авион Ф-16.

Прес-служба Беле куће објавила је 10. јула заједничку изјаву лидера Данске, Холандије и Сједињених Држава о плановима за испоруку борбених авиона Ф-16 Украјини, подсећа Политика.

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да савезници у НАТО раде на томе да „украјински пилоти користе Ф-16 већ овог лета”.

У међувремену, руски председник Владимир Путин је нагласио да снабдевање Украјине новим наоружањем, укључујући и борбене авионе Ф-16, неће променити ситуацију на фронту, већ ће довести до одлагања сукоба.

Путин је такође је напоменуо да ће ови ловци, ако се појаве у саставу Оружаних снага Украјине „горети на исти начин као и друга војна техника коју рекламира Запад”.

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА! Зеленски донео радикалну одлуку

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА