Најновије

Британски стручњак: Сирски схвата да је капитулација неизбежна

У Украјини се дешавају прилично озбиљни догађаји и постаје приметно како тло нестаје испод ногу Владимира Зеленског, оценио је Александар Меркурис.

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски разуме неизбежност пораза своје земље, изјавио је британски стручњак Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.

"Изгледа да је главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Сирски признао да су борбе изгубљене, да је Украјина изгубила и да не могу да победе Русију. Нека врста мира, тачније предаја је неизбежна", казао је Меркурис.

Како је навео, у Украјини се дешавају прилично озбиљни догађаји, истакнувши да постаје приметно како тло нестаје испод ногу Владимира Зеленског.

Меркурис је нагласио да унутар те источноевропске земље расту критике на рачун главног команданта због његовог положаја, а да то укључује и разговоре о његовој евентуалној смени са те функције.

Претходно је посланица Врховне раде Маријана Безуглаја навела да је Сирски пристао на предају украјинских трупа.

"Многи извори су ми потврдили две изузетно важне тачке у вези са положајем Сирског и његовог окружења. Пре свега, Сирски је сагласан да потпише прекид ватре и прихвата све врсте варијација на тему предаје и наметања мира. Не верује у победу и искрено сматра да нисмо у стању да стекнемо предност над Русима на сопственој земљи", написала је Безуглаја на друштвеној платформи Икс.

Она је назвала главнокомандујућег Оружаних снага Украјине "злочинцем" и додала да сваки дан његовог мандата смањује борбену ефикасност украјинских трупа.

Крајем маја, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски признао је да је изузетно тешка ситуација за украјинску војску на фронту.

Према његовим речима, најтеже тачке остају Ивановское и Часов Јар у правцу Краматорска у ДНР.

„Ненадокнадива штета за живот и здравље људи“: Несторовић тражи да се заустави пројекат „Јадар“

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА