Најновије

ДАЧИЋ: Постоје основане сумње да је убиство полицајца терористички напад албанских структура са КиМ

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да постоје основане сумње да је убиство једног и рањавање другог полицајца ноћас у Лозници, терористички напад који долази од стране албанских структура са КиМ.

"Ово не може бити случајно и тиме ће се бавити тужилаштво за организовани криминал, јер су полицајци нападнути на дужности", каже Дачић за РТС.

Током рутинске контроле возила једна особа је приликом изласка пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Николу Крсмановића (1990) у главу, а полицијског службеника Вјекослава Илића (1974) у груди и раме, након чега је побегао.

"Полицајцима је било сумњиво шта ће возило са тутинским регистарским ознакама у близини границе са Босном и Херцеговином, код контролног пункта у Липничког Шора. Кренули су за њим и зауставили аутомобил", каже Дачић.

Министар полиције каже да, када је почело са утврђивањем идентитета особа у возилу, да је сувозач пуцао на полицајце, док је један полицајац узвратио.

"Терен је био такав да је лице које је пуцало кроз кукурузе побегло. То лице не зна наш језик и нема документа код себе, а у потрази за њим учествује више од 150 припадника полиције. Претпостављамо да и даље има пиштољ", каже Дачић.
На терену припадници Специјалне антитерористичке јединице, подигнути су дронови и хеликоптери.

Документа код возила

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција такозваног Косова на име Хајризи Артан (1991), који је имао и немачку личну карту. Објављена је и његова фотографија.

Претходно је потврђено да је Артан брат Фатона Хајризија из Србице, затвореника који је 6. јула побегао из затвора у Смрековници код Вучитрна.
"Утврђујемо да ли је то особа чија смо документа пронашли или је у питању његов брат. Могуће је да је реч и о лажном идентитету. Контактирана је и полиција Немачке. Његов брат је у јулу побегао из затвора. Мислим да то не може да буде случајно, да је дело организовано", каже Дачић.
Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем. Полиција је ухапсила возача аутомобила из којег је пуцано.

"Приликом утврђивања идентитета установили смо да је аутомобил возио Митхат Хаџић из Тутина, који се бави превозом људи. Лице које је пуцало је преузео у Прешеву. Нема инфромација о уласку тог лица у Србију, било са граничних прелаза или преко административне линије", каже министар полиције.

Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Крсмановић подлегао повредама.

УКРАЈИНА НЕЋЕ ПОСТОЈАТИ? Дмитриј Медведев објаснио какву је Кијев добио поруку од НАТО!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА