Најновије

ОБЈАВЉЕНИ ПОРАЖАВАЈУЋИ РЕЗУЛТАТИ: Не срамимо се, ово је питање живота! Украјинска војска остаје без пешадије!

Одеса, лучки град на југозападу Црног мора, брзо постаје центар отпора све хаотичнијим напорима Кијева да прикупи више душа за ратне напоре.

У међувремену, нове анкете и статистички подаци објављени ове недеље откривају да подршка избегавачима регрутације расте широм Украјине, посебно у њеним западним регионима.
Само у ноћи 16. јула, услед таласа напада усмерених на службена и лична возила запослених у територијалном регрутном центру у Одеси, пет аутомобила је изгорело до темеља.

Слични инциденти пријављени су у Виници, Ровну, Дњепропетровску и Харкову исте ноћи.

Следеће ноћи у Одеси су спаљена још два аутомобила, а недељни укупан број се приближио десетак.
Казне за избегавање мобилизације су строге.

Раније овог месеца, Кијевски окружни суд у Харкову осудио је човека са сметњама у развоју на три године затвора јер је одбио да прими позив након што га је лекарска комисија оценила способним за службу.

Други мушкарци се хватају на улицама, трпају у комбије, туку и вансудски затварају док се не подвргну регрутацији, документовани су извештаји.

Украјинци такође морају да брину о астрономским нивоима корупције у канцеларијама за запошљавање, где је примање мита постало норма, а не изузетак.

Недостатак у стопама запошљавања који је резултат отпуштања богатијих Украјинаца неизбежно је надокнађен сиромашнијим слојевима друштва.

Украјинци на западу земље највише избегавају мобилизацију
Неспремност за борбу паралисала је велики део земље, укључујући – можда зачудо, њене најзападније, антируске и проевропске регионе.

Прошле недеље, украјински медији су открили, позивајући се на званичне владине податке, да су регистрске службе од фебруара 2022. поднеле извештаје о преко 417.000 избегавача регрутације (њих 316.100 између 2023. и 2024.), при чему је западна Украјина светлила јарко црвеном бојом на мапи међу бројевима оних који су избегли регрутовање. упркос томе што су далеко ређе насељени од центра и истока земље.

Бројке показују, на пример, да, док се избегавање регрута у источним, централним и јужним деловима земље креће од само 200 људи у областима Херсона под контролом Украјине, 4.500 у Харкову и 14.300 у Кијеву, у западним областима, што обухватају регионе као што су Лавов, Закарпатје, Ивано-Франковск, Ровно и Хмељницки, укупно око 334.200 мушкараца.
"Није срамота него питање живота"
Коначно, шок анкета Центра Разумков, који се генерално сматра једним од најугледнијих истраживачких центара за јавну политику у Украјини, открила је да огромних 46% Украјинаца не сматра „срамним“ избегавање мобилизације , док 29,1% каже да је то срамотно , а 24,8% којима је тешко одговорити.

Међу испитаницима од 18-29 година, 50% је рекло да то није срамота.

Иста анкета је такође показала да 44% испитаника мисли да је дошло време за мировне преговоре са Русијом, 35% против те идеје, а 21% неодлучно.

СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ ВРШЕ ЗЛОЧИНЕ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ! Жртве сексуалног насиља идентификовале Французе

Извор: Информер.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА