Најновије

ОРБАН НАСТАВЉА МИРОВНУ МИСИЈУ: Европа мисли да може да победи Русију, али ја знам да то није тако

Мађарски премијер данас наставља своју мировну мисију у Лондону, у оквиру самита Европске политичке заједнице, када ће европске лидере поново позвати да одустану од војне политике и окрену се миру. Ипак, како и сам каже, то неће бити лако.

Мировна иницијатива у вези са Украјином "иде у добром правцу", све што је раније било планирано је извршено, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан.

Он је потврдио да ће са својим напорима у вези руско-украјинског сукоба наставити и данас у Лондону, у оквиру самита Европске политичке заједнице, када ће покушати да убеди европске лидере да одустану од провојне политике и окрену се миру. Ипак, оцењује, за то ће бити потребно време, будући да сваки човек инсистира на својој идеји и тешко је да ће тек тако одступити од ње. 

"Губитак људских живота је нешто највредније што можемо изгубити. То се дешава сваки дан, умире на хиљаде њих. Морамо да зауставимо ово – то је моје мишљење. Решење није на бојном пољу, оно је за преговарачким столом. Прекид ватре и мировни преговори. У то покушавам да их убедим", поручио је Орбан пре почетак самита.

Премијер Мађарске је затим додао да европски лидери верују да могу да победе Русију, али да он тако не мисли.

"Мислим да решење овог сукоба није на ратишту. Они се надају (да могу да победе Русију), али ја не верујем уопште, јер знам Русију, знам Совјетски Савез, знам Украјину. Ја сам из суседне земље, знам цео контекст. Немогуће је пронаћи решење на бојном пољу, ми ћемо свакодневно губити хиљаде невиних људи", закључио је он.

УКРАЈИНА НЕЋЕ ПОСТОЈАТИ? Дмитриј Медведев објаснио какву је Кијев добио поруку од НАТО!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА