Најновије

ПРШТЕ ВАРНИЦЕ У ЛОНДОНУ! Зеленски прозивао "оне који иза леђа ЕУ одлазе у престоницу зла"

Иако првог човека мађарске владе није помињао поименце, сви присутни су добро знали ко је "специјални гост из Кијева".

Кao што се и очекивало, на данашњем Самиту Европске политичке заједнице у Лондону у жижи је био руско-украјински сукоб, па су већ на отварању пленарне седнице у родној кући Винстона Черчила избиле прве варнице.

Како "Новости" незванично сазнају, Владимир Зеленски, на конто политике мађарског премијера "испалио" је оштре критике, иако првог човека владе нашег северног суседа није помињао поименце. Сви који су били присутни добро су знали ко је "специјални гост из Кијева".

Наиме, Зеленски је директно прозвао "оне који иза леђа ЕУ одлазе у престоницу зла", мислећи на Москву, и очигледно алудирајући на Орбана, који се недавно у главном граду Русије састао са председником Владимиром Путином настављајући своју мисију за прекид ватре у Украјини.

Ништа мање оштар речник према Русима и њиховом руководству није имала Мете Фредериксен премијерка Данске, која је казала да Украјина мора да победи по сваку цену, што је била и главна теза у наступу домаћина Кира Стармера, председника британске владе.

Осим поменуте тројке, у уводном делу говорила је и председница Швајцарске Виола Амхерд, која се заложила за одржавање мировног самита. Осталим учесницима, према утврђеном протоколу, обраћање није било дозвољено.

Подсетимо, Србију на самиту представља председник Александар Вучић, који је током пре поднева имао серију састанака са бројним европским лидерима, а коју ће наставити и после пленарне седнице.

ДЉЕПАР НА ИВИЦИ РУСКОГ БАЈОНЕТА! Украјинцима нестало хране и муниције због овог моћног оружја! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА