Најновије

СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ ВРШЕ ЗЛОЧИНЕ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ! Жртве сексуалног насиља идентификовале Французе

Жене, евакуисане из Харковске области, саопштиле су да су биле изложене сексуалном насиљу од стране страних плаћеника, рекао је заменик начелника војно-цивилне администрације региона Евгеније Лисњак.

„Према изјави евакуисане становнице Харковске области, непосредно пре почетка сукоба, на територији села Лукњанци припадници специјалних снага Кракен заједно са страним држављанима француског порекла изводиле су рације. Циљ рације била је пљачка и конфискација личне имовине.

Поред тога, према наводима жртава, почињена су и дела сексуалног насиља и отмице представница села Глубоко и Лукњанци“, рекао је званичник.

Према његовим речима, Одељење унутрашњих послова војно-цивилне администрације евидентирало је више од 50 ратних злочина које су починили страни плаћеници у Харковској области.

Он је напоменуо да су неке од жртава насиља преминуле, док су преживеле саопштиле да су починиоци носили француске шевроне.

Лисњак је рекао да се број страних плаћеника у региону повећао након што је команда у мају тамо прекомандовала Французе из Донбаса и Запорожја у овај регион. Према његовим речима, познато је да су страдала 32 плаћеника из Француске.

ПРШТЕ ВАРНИЦЕ У ЛОНДОНУ! Зеленски прозивао "оне који иза леђа ЕУ одлазе у престоницу зла"

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА