Најновије

СВЕ ОПЦИЈЕ НА СТОЛУ! Русија прети размештањем нуклеарних ракета као одговор на потезе САД

Москва не искључује могућност распоређивања нуклеарних ракета као одговор на размештање америчког наоружања у Немачкој, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Ако представници немачке владе сматрају оправданим да покрену активности усмерене на ескалацију под изговором онога што поседујемо у Калињинградској области, онда ћемо реаговати у виду компензационих мера на начин који будемо сматрали најприхватљивијим“, рекао је Рјабков новинарима.

Дипломата је нагласио да Русија мора да се припреми за најразличитије сценарије, па и непожељне, у контексту могућег значајног повећања америчког нуклеарног арсенала.

Кривицом Немачке, а пре свега САД које су на челу НАТО блока, дошло је до потпуног рушења договора у ​​области контроле наоружања, напоменуо је Рјабков.

„У тој ситуацији, узимајући у обзир број земаља које су део НАТО-а, морамо да припремимо одговор, без икаквих задршки са становишта тога где, када, да ли је потребно распоређивати оружје. Односно, морамо да имамо све опције на столу. То није претња никоме. То је начин да се пробађе најефикаснији начин реаговања на изазове који се мењају, укључујући и у контексту расхода“, објаснио је он.

О председничким изборима у САД

Заменик шефа руске дипломатије осврнуо се и на тему предстојећих председничких избора у Америци. Како је рекао, нема разлога да се сматра да ће било која странка у САД променити приступ о Украјини и у односима са Русијом, али ће Москва наставити дијалог са сваком администрацијом.

„Нема назнака за промену приступа у тој земљи, за исказивање више здравог разума према ономе што се дешава у Украјини и око ње, у погледу агенде односа са Русијом и задатака чији број расте у сфери контроле оружја. Наставићемо дијалог са било којом администрацијом и поштоваћемо избор Американаца“, рекао је Рјабков.

С тим у вези, он је констатовао да не види посебне шансе да се у том плану све покрене са „мртве тачке“.

„Иако то није разлог да за одустајање“, додао је.

Рјабков је рекао да Москва нема преференције у погледу тога ко ће бити председник Америке.

УКРАЈИНА НЕЋЕ ПОСТОЈАТИ? Дмитриј Медведев објаснио какву је Кијев добио поруку од НАТО!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА