Најновије

УБИЈЕН ПОЛИЦАЈАЦ У ЛОЗНИЦИ! Пронађен пасош осумњиченог, траје потрага за њим

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је ноћас у Лозници убијен један полицијски службеник, док је други тешко рањен. Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем.

„Ноћас, око 00.55 часова у Лозници, приликом контроле возила на контролном пункту у Липничком Шору, полицијски службеници Станице граничне полиције Трбушница, зауставили су мерцедес тутинских регистарских ознака у којем су се налазиле две особе“, рекао је Дачић.

Приликом изласка из возила једна особа је пуцала из пиштоља, погодивши полицијског службеника Н. К. у груди, а полицијског службеника В. И. у раме, након чега је побегао.

Оба полицијска службеника превезена су у Општу болницу Лозница, где је Н. К. подлегао повредама.

Повређени полицајац је у лозничку боницу примљен са прострелним ранама на леђима и рамену и у стабилном је стању.

На лицу места полиција је пронашла пасош осумњиченог, издат од стране привремених институција Косова на име Артан Хајзири, а он је брат Фатона Хајризија који је пре неколико недеља био у фокусу јавности јер је побегао из затвора због, како је тада тврдио, недоличног поступања према њему.

На путу од новог моста код Шапца до Липницког Шора, примећено је пет пунктова полиције – од чега су један саобраћајна полиција и један гранична полиција.

Јаке полицијске снаге интензивно трагају за нападачем, на терену су полицијски службеници ПУ Шабац, као и Управе криминалистичке полиције, Управе граничне полиције и припадници Специјалне антитерористичке јединице. Увиђај од стране Вишег јавног тужиоца из Шапца и припадника полиције је у току.

Косовски премијер Аљбин Курти такође се огласио о убиству српског полицајца у Лозници, а према његовим речима, безбедносне агенције прикупљају информације о овом случају.

Немам ништа додатно, али наше безбедносне агенције прикупљају информације и замолио сам да ми проследите саопштења полиције, Министарства унутрашњих послова и Министарства спољних послова. У међувремену, наше Министарство правде је у комуникацији са македонском владом како бисмо сазнали више о грађанину Косова који се тамо налази и да не мора да буде подвргнут агресивности Србије“, додао је Курти, преноси РТК.

ХАШКА ПРЕСУДА ПОТВРДИЛА! Албанија коришћена као "продужена рука" деловања ОВК

Извор: Данас.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА