Најновије

„Европа ће бити у пламену“: Сијарто оптужио Зеленског да увлачи НАТО у сукоб са Русијом

Владимир Зеленски жели да увуче НАТО у украјински сукоб, а учешће иједне земље савеза у сукобу са Русијом значиће светски рат – треба што пре закључити мир, иначе ће Европа бити у пламену, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

„Видим да има много људи, укључујући председника Украјине, који покушавају да увуку НАТО у тај рат. Сада би увлачење једне НАТО земље значило светски рат. Боље би било спречити то и избећи такву ситуацију“, рекао је Сијарто на конференцији за новинаре са либанским колегом Абдулахом Бу Хабибом.

Према његовим речима, Будимпешта ће наставити своју мировну мисију.
„То је неопходно, јер, ако се мир ускоро не закључи, на фронту ће се десити још бруталније ствари него до сада, претња ескалације ће бити већа него раније, што ће резултирати тиме да Европа буде у пламену“, упозорио је он.

Сијарто је раније изјавио да НАТО жели да повећа своју координациону улогу у снабдевању Украјином оружјем и обуци њених војника. 31 држава подржава ту одлуку, а Мађарска не жели и неће да учествује у томе. Мађарско руководство је саопштило да одбија да учествује у иницијативи Алијансе због бојазни од даље ескалације.
С тим у вези, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да прихвата одлуку Мађарске да не учествује у мисији координирања помоћи Украјини.

ЈЕЗИВА СЛИКА МРТВОГ ТЕРОРИСТЕ: Српска полиција морала да пуца у њега (УЗНЕМИРУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА