Најновије

ЈОШ ЈЕДАН ИЗДАЈНИЧКИ ПОТПИС? Шта је то Вучић договорио са Шолцом о копању литијума у Србији

Меморандум о разумевању о критичним сировинама између ЕУ и Србије, потписали су у Палати Србија министарка Дубравка Ђедовић Хандановић и потпредседник Европске комисије Марош Шефчович.

У Београду је данас потписано више споразума на Самиту о критичним сировинама између представника Владе Србије и званичника Европске уније, као и европских институција и компанија.

У присуству председника Србије Александра Вучића и немачког канцелара Олафа Шолца, потписан је Меморандум о разумевању између ЕУ и Србије о стратешком партнерству о одрживим сировинама, ланцима производње батерија и електричним возилима између Србије и ЕУ.

Меморандум о разумевању о критичним сировинама између ЕУ и Србије, потписали су у Палати Србија министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић Хандановић и потпредседник Европске комисије и европски комесар за међуинституционалне односе и стратешко предвиђање Марош Шефчович.

Потписивању су присуствовали и амбасадори Италије Лука Гори, Немачке Анке Конрад и САД Кристофер Хил, као и министри у Влади Србије.

Потписано је и Писмо о намерама о развоју ланца вредности е-мобилности у Републици Србији, а потписала га је министарка привреде Адријана Месаровић, председник ЕБРД Одил Рено-Басо, члан Извршног одбора KfW Group Кристијане Лајбах.

Писмо о намерама су потписали и директор за међународну развојну сарадњу италијанске развојне банке Cassa Depositi e Prestiti Паоло Ломбардо, извршни директор компаније "Мерцедес-Бенц" Ола Калениус и извршни директор компаније "Рио Тинто" Јакоб Стаусхолм.

Такође, Писмо о намерама су потписали и извршни директор компаније "EIT InnoEnergy" Дијего Павиа, извршни директор компаније "InoBat" Мариан Бочек и генерални директор компаније "ElevenEs" Немања Микач.

Др Несторовић са протеста против "Рио Тинта": То је пут у робовласништво!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА