Најновије

Наставља се потрага за Албанцем који је убио полицајца: У Лозници сутра дан жалости

У потрагу су укључени дронови и хеликоптери.

Наставља се потрага за мушкарцем, који је у Лозници убио граничног полицајца Николу Крсмановића и тешко ранио његовог колегу Вјекослава Илића.

Претражују се и лева и десна обала Дрине, пошто се верује да је нападач кренуо ка реци. У потрагу су укључени хеликоптери и дронови.

У Лозници ће сутра бити дан жалости, а убијени полицајац биће сахрањен на сеоском гробљу у Јаребицима, док ће у недељу ће бити одржана комеморација у Вуковом дому културе, преносе медији.

Заменик градоначелника Лознице Петар Гавриловић рекао је у Јутарњем програму РТРС да је рањени полицајац Илић ван животне опасности и под сталним надзором лекара.

"Верујемо да ће се брзо опоравити" истакао је Гавриловић, подвлачећи да су у околини Лознице јаке полицијске снаге.

Он је навео да грађани овог места јесу у страху, иако, како каже, нема места паници.

"Одређена доза забринутости постоји, али и вера у МУП Србије да ће заштити наше грађане и у најкраћем могућем року ухватити починиоце овог злочина. Овакав злочин се није десио на подручју Лознице", поручио је Гавриловић.

До пуцњаве је дошло када су полицајци, током рутинске контроле, зауставили возило тутинских регистрација. На лицу места пронађен је пасош који су издале привремене институције у Приштини и немачка лична карта на име Хајризи Артан.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су лажне информације о наводној изјави Антона Хајризија да му је документа узео брат Фатон, јер ако је брат већ дошао у Немачку, зашто би се враћао у Прешево. Албански медији, иначе, спекулишу, да је Фатон пуцао на српске полицајце.

Бивши директор затвора у коме је Фатон био, Ермуш Тачи изјавио је да, према његовом познавању "он неће пасти у руке Срба".

Хајризи би, како је упозорио, могао да иза себе остави још жртава или почини самоубиство само да га не би ухапсила српска полиција.

Дачић је рекао да је реч о терористичком нападу па случај преузима Тужилаштво за организовнаи криминал, јер је реч о нападу на полицајца на дужности.

У Бијељини је ухапшен осумњичени за транспорт нападача од Прешева ка Лозници.

ПОТПУНИ ХАОС ШИРОМ СВЕТА: Обустављени летови, погођене и банке, емитери, хитне службе...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА