Најновије

Песков поново о Трампу: Било је много тензија и противречности са Русијом током његовог мандата

Ипак, постојао је дијалог, оценио је портпарол Кремља, уз коментар да то разликује Трампа од његових претходника и наследника.

За време председничког мандата Доналда Трампа између Русије и САД било је "много тензија, много противречности", али "макар је постојао дијалог", поручио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"То га у корисном смислу разликује од његових претходника и наследника. Али, што се тиче осталих ствари било је јако пуно напетости", изјавио је он.

Портпарол Кремља је и данас подсетио да тема Русије постаје актуелна у САД у време председничких избора и додао да стога "нема поенте то сваки пут коментарисати". У том контексту, како је додао, требало би разумети и изјаву Доналда Трампа да су га се Русија и Кина, наводно, плашиле док је био на челу САД, те да је стога у свету владао мир.

"Током предизборне кампање у Сједињеним Америчким Државама, учесници ове политичке борбе дају много различитих изјава које су намењене домаћој публици и, сходно томе, препуне фраза и формулација које Американци желе да чују", објаснио је Песков.

Песков је, подсетимо, недавно истакао да Трамп, упркос изјавама које даје у овој председничкој кампањи, заправо није учинио ништа добро за Русију или сарадњу са њом, док је био председник САД.

"За време Трампа уводило се све више и више ограничења", подсетио је, алудирајући на Трампову изјаву да се он противи санкцијама које је Бајденова администрација увела против Москве.

ЧЕТИРИ РБК БОМБЕ ПРАВО НА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Све је летело у ваздух у секунди (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА