Најновије

Стејт департмент признао: Могуће је да Америка престане да подржава Украјину

Амерички државни секретар Ентони Блинкен фактички је признао да актуелна администрација неће моћи да гарантује подршку Украјини ако републиканац Доналд Трамп победи на предстојећим изборима у новембру.

„Наравно, свака америчка администрација има могућност да одређује сопствену политику. Не можемо да гледамо у будућност“, рекао је Блинкен на форуму безбедности у Аспену, упитан које мере САД могу да предузму да спрече измену политике Доналда Трампа према Украјини у случају његове победе на председничким изборима.

Државни секретар је у међувремену подсетио на недавно потписани безбедносни споразум између САД и Украјине.
„Ако одустанемо од споразума са Украјином... Признајем да је то могуће. Међутим, срећом, постоји више од 20 западних земаља које су склопиле сличне споразуме са Кијевом, притом идемо ка више од 30 које ће учинити исто. Реч је о дугорочним обавезама према Украјини“, објаснио је Блинкен.

О (не)ефикасности санкција против Русије

Блинкен је такође признао да је Москва пронашла начине да одржи рад одбрамбено-индустријског комплекса без обзира на ограничења које су Русији увеле западне земље.
„Такође је тачно да су Руси пронашли заобилазна решења, конкретно у односима са Северном Корејом, Ираном и, нажалост, Кином“, тврди он.

Према његовим речима, руска страна је пронашла начине да одржи функционисање одбрамбено-индустријске базе, што омогућава наставак специјалне војне операције у Украјини.

ПАНИКА НА ЗАПАДУ! Ако Руси нападну Немачку ово ће бити прва мета

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА