Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ЛОНДОНУ ИЗАЗИВА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Тражи ракете да напада Русију по дубини

Стармер је на билатералном састанку рекао да је британски парламент уједињен када је реч о подршци Кијеву.

Владимир Зеленски данас се обратио на састанку британског кабинета где је поновио позив западним савезницима да дозволе далекосежне нападе на територију Русије и позвао Британију да убеди партнере да уклоне ограничења о украјинској употреби њиховог оружја, преноси Ројтерс.

Британски премијер Кир Стармер дочекао је Зеленског, који је постао први страни лидер који се лично обратио кабинету од бившег председника САД Била Клинтона 1997. године, преноси "Гардијан".

Зеленски је на билатералном састанку са Стармером пре састанка кабинета захвалио Великој Британији на "јединству" са Кијевом и подршци Украјини.

Стармер је на билатералном састанку рекао да је британски парламент уједињен када је реч о подршци Кијеву и назвао посету Зеленског "посебним тренутком".

Британија је у четвртак објавила санкције за 11 бродова који се користе за транспорт руске нафте.

Нове мере против такозване руске "флоте из сенке" укључују планове за дељење података о мрежи старијих танкера који се користе за испоруку руске нафте, како би се поједина пловила могла идентификовати и предузети мере против њих.

Стармер је такође представио Уговор о подршци извозу одбране, који ће потписати министри одбране, а који ће Украјини омогућити да искористи 3,5 милијарди фунти финансирања за извоз.

Он је прошле недеље на самиту НАТО-а поновио обећање бившег премијера Ришија Сунака да ће Британија испоручивати 3 милијарде фунти годишње војне подршке Украјини до 2030-31. и даље ако буде потребно.

У ТОКУ БРУТАЛНЕ АКЦИЈЕ ТЕРОРИСТА ЗАПУЦАО: Погледајте возило мајора лозничке полиције (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА