Најновије

Американци срљају у рат? Нова технологија из Пентагона, већ је усмерена на Русију!

Вашингтон је близу јачања својих офанзивних контрасвемирских способности новим ометачима на копну дизајнираним да привремено онеспособе сателите које су поставили Москва и Пекинг, писао је у петак Блумберг, позивајући се на изворе у америчким свемирским снагама.

Након што су тестирали нове системе раније ове године, САД ће у наредним месецима применити 11 од 24 даљинског модуларног терминала, рекао је USSF за новине.

Очекује се да ће сви они бити постављени до краја године.

- Ометачи нису намењени заштити америчких сателита од ометања; уместо тога, они имају за циљ да се супротставе противничким сателитским комуникационим способностима - рекао је USSF.

Свемирске снаге су описале терминале као „мале, преносиве и јефтине ометаче сателитских комуникација“, дизајниране „користећи комерцијалне компоненте које се налазе у продаји“.

Ометачи ће појачати друге системе електронског ратовања, као што су већ распоређени и много већи систем против комуникације и систем средње величине Медовландс, нудећи „пролиферисану, даљински контролисану и релативно премештају способност“, према USSF-u.

Они су приметили да је систем Меадовландс наишао на проблеме у развоју, одлажући његово увођење најмање до октобра, две године касније него што је планирано.

ЖЕСТОКА УЗБУНА У 8 УКРАЈИНСКИХ ОБЛАСТИ! Погинуо пољски плаћеник

Извор: Информер.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА