Најновије

ГАК „Народни фронт“ поред проблема са климом нема ни свој паркинг, када ће ново породилиште

Клиника "Народни фронт" дошла је у средиште пажње након што се сазнало да им на 40 степени не раде клима уређаји. Ова зграда није грађена да буде клиника и током деценија је мењала своју намену. Године 2019. је најављено да ће 2020. на Бежанијској коси почети изградња нове зграде за породилиште. Докле се стигло са овом идејом?

На четвртом спрату, на одељењу интензивне неге је као у кошници. У креветима су породиље које су имале царски рез, жене са високоризичном трудноћом, у ходницима мајстори који скидају старе и монтирају нове климе, преноси РТС.
Не помаже ни промаја, ни спуштене ролетне на прозорима, а од врућине се и породиље и медицинско особље бране вентилаторима.

Вруће је, али мајстори не прекидају посао ни када би, због високе температуре, требало – око 13 сати. Журе да заврше монтажу девет сплит система, да би у нашем највећем породилишту свима било пријатно.

Проблем са климама поново је покренуо старо питање, када ће ГАК „Народни фронт“, који је током протеклих деценија дозиђиван и реконструисан много пута, без паркинга, коначно бити пресељен у нови објекат који ће се простирати на више од четири хектара на Бежанијској коси.

„Добили смо урбанистичке услове, планиран је објекат нето површине око 40.000 квадрата, а објекат у коме сада радимо је 14.000 квадрата. Два и нешто пута ће бити већи. Студију о изводљивости, а затим и урбанистички пројекат смо завршили“, рекао је Жељко Миковић, директор ГАК „Народни Фронт“

Држава сада решава имовинско-правне послове како би се објединиле парцеле, а онда би требало да се уради главни пројекат.

У новој клиници онколошки пацијенти добили би комплетан третман
Циљ је да се изгади најсавременија гинеколошко-акушерска болница, апртманског типа, са много више операционих сала, подземном гаражом, великим паркингом и парком.

„Желимо да унапредимо рад онкологије, да онколошки пацијенти добију комплентан третман, не само хируршки. Желимо да унапредимо поље репродуктивне медицине, да Центар за вантелесну оплодњу повећа своје капацитете, да се направи модеран научно-истраживачки центар у тој установи“, каже Миковић.

Овога пута на болницу, у којој се годишње породи између 7.000 и 8.000 жена, пажња јавности усмерена је због врућине и клима уређаја. После 18 година одрадиле су своје, баш као и најпознатија зграда у Улици краљице Наталије.

ТРАМП РАЗГОВАРАО СА ЗЕЛЕНСКИМ: Донећу мир свету и окончати рат

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА