Најновије

Москва упозорава: Север Норвешке се претвара у добро наоружано утврђење НАТО

Милитаризација северне Норвешке неће довести до повећања њене безбедности, већ ће имати управо супротан ефекат, изазивајући ескалацију тензија, изјавила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Већ смо указивали на то да се северни региони Норвешке, уз руско-норвешку границу, постепено претварају у добро наоружано утврђење НАТО. Све се то ради уз уверавања Осла да је заинтересован за одржавање регионалне стабилности“, наводи Захарова.

Она је напоменула да Русија не прети Норвешкој.
„Сигурни смо да становници пограничног округа Финмарка, који је пре скоро 80 година Црвена армија ослободила од нацистичких освајача, то знају боље него ико други“, истакла је Захарова.

Крајем јуна оперативна команда „Финмарк“ Оружаних снага Норвешке изнела је још једну иницијативу чији је циљ поткопавање норвешке политике самоограничавања страног војног присуства и њихове активности на територији земље. Предлаже се да се „за почетак“ помери граница ограничења војних активности и вежби НАТО 65 километара источно, како би се за војне обуке и вежбе Алијансе користила стратешки погоднија подручја.

ЗАГАЂЕНИ ПОЛИГОН ЕВРОПЕ: Почетничкој фабрици дајемо 419 милиона €! Рио Тинто није радио литијум! (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА