Најновије

РУСКА ДУМА ОПТУЖИЛА УКРАЈИНУ: Режим Зеленског прешао на уцењивање Мађарске

Кијевски режим прешао на политику притисака према Будимпешти, а то би требало да постане добар пример за друге европске земље, које ће, ако одбију да плешу на мелодију Владимира Зеленског, одмах добити подли нож у леђа, оценио је посланик Михаил Шеремет.

Посланик Државне думе из региона Крим, члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет изјавио је да су кијевске власти, прекинувши испоруке руске нафте, прешле на политику уцена и притисака на Мађарску.

Претходно је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто најавио прекид испоруке нафте "Лукоила" преко Украјине нафтоводом "Дружба", док је и Министарство привреде Словачке потврдило да је та земља престала да добија нафту од "Лукоила" због тога што је Украјина обуставила транзит преко своје територије.

"Режим Зеленског је прешао на политику уцена и притисака на Мађарску. Ово би требало да постане добар пример за друге европске земље, које ће, ако одбију да плешу на мелодију Владимира Зеленског, одмах добити подли нож у леђа", казао је Шеремет за РИА Новости.

Словачка и Мађарска су престале да добијају нафту једног од кључних добављача, "Лукоила", након што је Украјина прошлог месеца ову руску енергетску компанију ставила на листу санкционисаних и забранила транзит ресурса преко своје територије. Овај потез доводи у питање опстанaк нафтовода "Дружба", који представља последњу функционалну руту за снабдевање Европе руском нафтом.

У децембру 2022. Брисел је увео ембарго на испоруке руске нафте чланицама блока морским путем, уз дозвољене испоруке само преко нафтовода "Дружба", због специфичне ситуације у којој су се нашле поједине европске земље, пре свега Мађарска и Словачка, које немају алтернативу за руски енергент.

Руси се домогли моћног плена са фронта, кад су га отворили - шок! "Ово говори више од свега.."

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА