Најновије

СРПСКА ПОЛИЦИЈА ИДЕ У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ? Дачић дао одговор на то питање

Потпредседник Владе Ивица Дачић изјавио је да, имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони креирају политичке сплетке и претње, Министарство унутрашњих послова Србије неће упутити полицајце у Републику Српску, како то не би био вештачки разлог за нападе на Србију и српски народ.

„Имајући у виду да бошњачки политичари у БиХ од најнормалније ствари полицијске сарадње у туристичкој сезони која већ постоји у целом региону више од 10 година, креирају политичке сплетке и претње, Министарство унутрашњих послова Републике Србије неће дозволити никоме да тражи у овоме изговоре за сукобе и припреме за рат. Зато нећемо слати полицајце у Републику Српску, како то не би био вештачки разлог за нападе на Србију и српски народ,” изјавио је Дачић, а саопштио МУП.

Дачић је раније данас изјавио да је Србија спремна да сарађује са свима у БиХ у оквиру полицијске сарадње.
„Ако је то проблем за БиХ, што иначе није проблем за Хрватску 14 година и Црну Гору 12 година, не морамо ни да шаљемо никога нити да имамо било какву полицијску сарадњу“, истакао је Дачић.

На основу Меморандума о сарадњи током туристичке сезоне између МУП Србије и Републике Српске, било је предвиђено да у Бањалуци, Фочи и Требињу буде распоређен по један униформисани полицијски службеник и службеник Управе криминалистичке полиције Србије који ће до 1. септембра радити заједно с колегама из Републике Српске.

У истом периоду требало да буду ангажовани полицијски службеници МУП-а Републике Српске у Београду, Новом Саду и Златибору.

СДА је, међутим, договорену полицијску сарадњу назвала делом „великосрпског пројекта“, чији је циљ, како је наведено, „угрожавање суверенитета и територијалног интегритета“БиХ, док је Демократски фронт од Савета министара затражио да изда налог Граничној полицији БиХ да се спречи договорени долазак полицајаца из Србије.

ЗАГАЂЕНИ ПОЛИГОН ЕВРОПЕ: Почетничкој фабрици дајемо 419 милиона €! Рио Тинто није радио литијум! (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА