Најновије

Жесток удар Израела на Јемен: Гори лука на западу земље, има жртава – Хути прете одговором (ВИДЕО)

Израелске одбрамбене снаге извеле су ваздушне нападе на објекте Хута у подручју лучког града Ходејде на западу Јемену, саопштила је израелска војска. Хути су напад назвали „агресијом“ и поручили су да ће уследити одговор.

„Борбени авиони Одбрамбених снага Израела извели су нападе на војне објекте Хута у подручју луке Ходејде у Јемену као одговор на стотине напада на Израел последњих месеци“, наводи се у саопштењу.

Телевизија „Ал Масира“ наводи је да је у нападу учествовало 12 авиона израелског ваздухопловства. Медији истичу да је ово први ваздушни напад израелских снага на Хуте.

Извори Спутњика јављају да су у нападу погинуле две особе, а три су рањене. Представник Хута Мухамед Абдесалам саопштио је да је Израел гађао складишта нафте и електрану у Ходејди, док портпарол Израелских одбрамбених снага наводи да су израелски ловци гађали „објекте двоструке намене, укључујући енергетску инфраструктуру“.

Хути: Ово је агресија – одговорићемо

Врховни политички савет јеменског покрета Ансар Алах (Хути) саопштио је да израелски ваздушни напади на град Ходејду у западном Јемену неће остати без одговора, преноси ТВ „Ал Масира“.
„Ова агресија неће остати без ефикасног одговора противнику“, саопштио је савет покрета, преноси телевизија „Ал Масира“.
Напоменуо је да Хути неће одустати од операција подршке Гази.

ЖЕСТОКА УЗБУНА У 8 УКРАЈИНСКИХ ОБЛАСТИ! Погинуо пољски плаћеник

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА