Најновије

БАЈДЕН СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ ПРЕДСЕДНИЧКЕ ТРКЕ! Деда је своје одмрморио

Амерички председник Џо Бајден рекао је да се повлачи из председничке трке.

- Драги суграђани, Током протекле три и по године постигли смо велики напредак као нација. Данас Америка има најјачу економију на свету. Направили смо историјске инвестиције у обнову наше земље, смањили трошкове лекова на рецепт за старије, и проширили приступачну здравствену заштиту за рекордан број Американаца. Пружили смо преко потребну негу милиону ветерана изложених токсичним супстанцама. Усвојили смо први закон о безбедности оружја у последњих 30 година. Поставили смо прву Афроамериканку у Врховни суд. И усвојили смо најзначајнији закон о клими у историји света. Америка никада није била боље позиционирана за вођство него што је данас - написао је Бајден на Иксу.

Он наводи да су САД превазишле пандемију која се дешава једном у веку и најгору економску кризу од Велике депресије. 

- Било ми је највећа част у животу да служим као ваш председник. И док ми је била намера да се кандидујем за реизбор, верујем да је у најбољем интересу моје странке и земље да се повучем и да се фокусирам искључиво на испуњавање својих дужности председника до краја мандата. Објавићу нацији ове недеље више детаља о својој одлуци - наводи он.

Он је изразио своју најдубљу захвалност свима који су напорно радили како би га поново изабрали.

- Захваљујем се потпредседници Камали Харис што је била изванредна партнерка у овом послу. И желим да изразим своју искрену захвалност америчком народу за поверење и веру коју сте ми указали. Верујем данас исто што сам увек веровао: да нема ничега што Америка не може постићи - када то радимо заједно. Само морамо запамтити да смо Сједињене Америчке Државе - закључио је Бајден

РУСИ ДИГЛИ АВИОНЕ НА АМЕРИЧКЕ СТРАТЕШКЕ БОМБАРДЕРЕ: Приближили се државној граници

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА