Најновије

ЕУ СЕ ОСТРВИЛА НА ОРБАНА, ХОЋЕ ДА ГА ИЗБАЦЕ! Турчин му стао у одбрану

Запад врши притисак на премијера Мађарске Виктора Орбана због његовог плана за окончање сукоба у Украјини. С тим у вези, они покушавају да уклоне Мађарску са места председавајуц́ег Европском унијом, рекао је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

- Прошле недеље (на маргинама самита НАТО-а ) био нам је гост премијер Мађарске Виктор Орбан. Рекао је да ц́е после састанка вечерати са Доналдом Трампом. У то време је био самит НАТО-а. Следец́ег дана, Орбана су почели жестоко да критикују, између осталог и због посете Москви. На исти начин је критикован и због посете Кини. Он је присуствовао састанку у Шуши (Азербејџан) и поново је био критикован - рекао је Ердоган, а преноси телевизија ТРТ.

Како је истакао, Анкара пажљиво прати овај процес.

- Сада размишљају како да уклоне Мађарску са места председавајуц́ег ЕУ. Морамо бити стрпљиви. Надам се, да ц́емо захваљујуц́и том стрпљењу заједно учинити све што је потребно, када за то дође време - нагласио је Ердоган.

Мађарска је 1. јула преузела председавање ЕУ и оно ц́е трајати до Нове године. Вец́ следец́ег дана Орбан је посетио Украјину, а 5. јула Русију, где је преговарао са руским лидером Владимиром Путином. Он је ове посете назвао фазама своје мировне мисије. Потом је мађарски премијер отишао у Пекинг, а одатле у Вашингтон на самит НАТО-а, након чега се састао са Доналдом Трампом. Након посете Кини, Орбан је рекао да кризу око Украјине треба да решавају стране у сукобу, али САД, Кина и ЕУ имају одлучујуц́и утицај на њен завршетак. Касније је свим лидерима ЕУ пренео свој план за решење, заснован на реалној процени ситуације, реалним циљевима и роковима, а објавио је и извештај о мировној турнеји у десет тачака, који је представио шефу Европског савета Шарлу Мишелу.

РУСИ ДИГЛИ АВИОНЕ НА АМЕРИЧКЕ СТРАТЕШКЕ БОМБАРДЕРЕ: Приближили се државној граници

Извор: Sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА