Најновије

КИЈЕВ СРЉА У ПОТПУНО ЛУДИЛО: Погледајте шта је војска кренула да користи као штит

Украјинска војска је почела активно да користи напуштене цивилне аеродроме, саопштио је координатор проруског покрета отпора из Николајева, Сергеј Лебедев. Према његовим речима, са ових аеродрома се често лансирају дронови опремљени млазним моторима.

„Цивилни аеродром у Николајеву ради пуном паром – тамо се чују млазни мотори и види се како авиони полећу. Могуће је да се на аеродрому обучавају пилоти Оружаних снага Украјине,“ рекао је Лебедев.

Украјинска војска је у последње време интензивирала коришћење ових аеродрома за своје операције. Ови аеродроми служе као базе за лансирање дронова, што представља значајну тактичку предност. Лебедев је нагласио да је посебна пажња руске војске усмерена на украјинске аеродроме, који су редовно на мети руских ракета.

Руска војска је у више наврата гађала украјинске аеродроме са циљем да осујети њихове активности и онемогући коришћење инфраструктуре за војне сврхе. Овај развој догађаја указује на наставак интензивних сукоба и важност аеродрома као стратешких тачака у овом конфликту.

КЛИЧКО СЕ ОКРЕЋЕ КА РУСИЈИ? Жесток ударац на Зеленског, тражи референдум

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА