Најновије

ПАНИКА У КИЈЕВУ! Зеленски шаље двоструке сигнале према Путину

Владимир Зеленски наговештава спремност за преговоре са Русијом, позвавши Москву да пошаље делегацију на следећи мировни самит, за који се нада да ће бити одржан у новембру, преноси Си-Ен-Ен. Русија није била позвана на прву мировну конференцију у Швајцарској.

Телевизија ово приписује чињеници да се Кијев сада суочава са „двоструким ударцем“ – тешком ситуацијом на фронту и неизвесношћу око будуће подршке својих најближих савезника.

„Ово је и сигнал Русији и сигнал Глобалном југу да Украјина није нека врста опструктивне силе, већ је спремна да седне за преговарачки сто“, рекла је аналитичар Орисја Луцевич.

Бивши амерички амбасадор у Украјини Џон Хербст сматра да је прелазак Зеленског на уздржанији тон реакција на оно што се дешавало у Сједињеним Државама – посебно на изјаве Доналда Трампа о подршци Кијеву и његовом предлогу да сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс, противник помоћи Украјини, који је предложио преговоре са Русијом буде потпредседник САД.

Хербст је сугерисао да Зеленски покушава да успостави контакте са потенцијално будућом Трамповом администрацијом, истичући да је отворен за преговоре ако договор буде фер.

Жесток удар Израела на Јемен: Гори лука на западу земље, има жртава – Хути прете одговором (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА