Најновије

ТАЈНА СЛУЖБА ПРИЗНАЛА: Имали смо информацију о потенцијалном атентатору на трампа 20 минута пре почетка скупа

Доналд Трамп изјавио је да га нико није упозорио на проблем уочи скупа у Пенсилванији када је тада непознати атентатор пуцао на њега.

Пре неколико дана америчка Тајна служба дала је извештај члановима Конгреса да је атентатор на Доналда Трампа био је означен сумњивим око 20 минута пре него што је отворио ватру. Локална полиција приметила је да се чудно понаша и раније од тога.

-Нитко то није поменуо, нико није рекао да постоји проблем. Чекао бих 15 минута. Могли су рећи да причекамо 15, 20 минута, 5 минута, колико год. Нико ми није рекао - казао је Трамп у интервјуу за Фокс Њуз.

-Мислио сам да је то погрешка. Како је неко доспио на тај кров? И зашто то није пријављено?

Америчка тајна служба је саопштила да је одбила неке захтеве из тима који води кампању републиканског председничког кандидата Доналда Трампа, за повец́ање безбедности на његовим митинзима у годинама пре покушаја атентата током предизборног скупа 13. јула.

Непосредно након неуспелог атентата 13. јула, агенција је негирала да је одбијала такве захтеве. Али тајна служба је недељу дана након атентата на Трампа ипак признала да је одбила неке захтеве за повец́ање безбедности бившег председника.

То признање ц́е вероватно бити главно питање на саслушању у Конгресу у понедељак, где ц́е се директорка тајне службе Кимберли Читл појавити пред члановима Кингреса, који су већ изразили незадовољство због безбедносних пропуста који су омогуц́или 20-годишњем наоружаном нападачу да се попне на кров зграде на Трамповом митингу у Батлеру у Пенсилванији и одатле пуца из свог оружја.

Трамп је тада рањен у десно уво, један учесник скупа је погинуо, а двојица су рањена.

Секретар за унутрашњу безбедност Алехандро Мајоркас рекао је да је оно што се догодило неуспех службе, док је неколико конгресмена из редова републиканаца позвало Читлову да поднесе оставку, или буде отпуштена. Читлова за сада има подршку демократског председника Џозефа Бајдена и Мајоркаса.

Бајден је наредио независну истрагу. Одељење за унутрашњу безбедност и конгресни комитет такође истражују.

РУСИ ДИГЛИ АВИОНЕ НА АМЕРИЧКЕ СТРАТЕШКЕ БОМБАРДЕРЕ: Приближили се државној граници

Извор: Србија Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА